Технологии

Huawei P11 може да дойде с 40MP тройна камера

Производителят вдига летвата в смартфон фотографията


Възможностите за фотозаснемане на съвременните телефони стават все по-добри и по-добри, а сега стана ясно, че новият Huawei P11 може да вдигне летвата до нови висини. Китайският производител си извоюва място сред лидерите в смартфон фотографията през последните години, особено откакто стартира партньорството си с Leica.

Сега мобилният наблюдател Евън Блас е забелязал няколко реклами на бъдещите модели от „серията P” на Huawei. От поста му в Twitter става ясно, че устройството вероятно ще се появи с 40-мегапикселова тройна задна камера и 24 MP предна.

Въпросните реклами са фокусирани върху възможностите на новия смартфон в областта именно на фотографията, като на преден план, освен мегапикселите, изпъкват и други впечатляващи характеристики.

Една от тях например е оптичното увеличение, което ще позволява 5-кратно приближаване. То ще е от хибриден характер и ще използва както цифрово, така и оптично увеличаване. Новите функции отново са съвместно проектирани с легендарната марка Leica.

За сравнение предходният Huawei P10, който се смята за един от най-добре снимащите смартфони, има двойна задна 20MP и 12MP камера и 8MP задна.

Ако информацията се потвърди и новият „P” модел на марката дойде с 24MP предна камера, това действително ще е много сериозен скок. Тройната леща на задната камера също звучи впечатляващо.

Рекламите насочват вниманието и към функцията „Pro Night Mode” и интеграцията на изкуствен интелект (AI), които ще помогнат за заснемането на по-добри нощни фотографии.

To Top