Здраве

НЕ яжте това през лятото

На теория всички знаем, че през лятото трябва да залагаме на по-леки ястия и на повече плодове и зеленчуци. На практика обаче изкушенията са прекалено много, за да им устоим. И все пак – има някои храни и напитки, които е добре да избягваме в жегите, въпреки че често се консумират именно тогава.

 

 

Хотдог

Лятото предполага към чести излизания и барбекюта. Хот-догът е обичайна храна, но колкото и да е вкусен, трябва да се избягва на всяка цена. Той е по-скоро тежка храна, пълен е с мазнини и сол, а със соса добавяте поне още 100 калории.

Скрежина

Макар че изглежда безобидно, това популярно за горещото време питие е просто вода и много захар. Което значи празни калории.

Лучени кръгчета

Дълбоко пържените лучени кръгчета са вкусна и популярна лятна храна, но те са изключително лош хранителен избор. Според myfitnesspal, в 2 лучеви кръгчета има 246 калории, 245 мг натрий, 9 гр мазнини и 12 гр въглехидрати. Добре е като цяло да се избягват пържените храни.

Подсладени напитки

Плодов сок, спортни напитки, газирани безалкохолни… те причиняват повече вреда, отколкото полза за цялостното ни здраве. Захарните напитки увреждат телата ни и са основни виновници за затлъстяването.

To Top