Актуално

Да си припомним мъдрите цитати на Стивън Хокинг

В памет на Хокинг ви припомняме някои от забележителните му цитати:


1. Животът щеше да е трагичен, ако не беше забавен.

2. Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание.

3. Дори хора, които твърдят, че всичко е предопределено и че не можем да променим нищо, се оглеждат преди да пресекат пътя.

4. Интелигентността е способността да се адаптираш към промените.

5. Моята цел е проста. Тя е да разбера напълно Вселената, защо е такава, каквато е и защо изобщо съществува.

6. Ние сме в опасност от самоунищожение от нашата собствена алчност и глупост. Не може да продължаваме да гледаме само себе си в една замърсена и пренаселена планета.

7. Въпреки че не мога да се движа и говоря без помощта на компютър, умът ми е напълно свободен.

8. Едно от основните правила във Вселената е, че нищо не е съвършено. Съвършенство просто не съществува. Без несъвършенство не бихме съществували нито вие, нито аз.

9. Има смисъл, само ако не се отказвате.

10. Ние сме само една напреднала порода маймуни на една малка планета около една много обикновена звезда. Но ние можем да разберем Вселената. И това ни прави много специални.

11. Гледайте нагоре към звездите, а не в краката си.

12. Тихите хора имат най-гръмки умове.

13. За мен мозъкът е просто компютър, който спира да работи, когато частите му се повредят. Няма рай или отвъден живот за повредените компютри – това е приказка за хора, които се страхуват от тъмното.

14. Айнщайн е грешал, като е казвал, че: “Бог не играе на зарове”. Наличието на черни дупки предполага, че Бог не само си играе на зарове, но понякога ни обърква, като ги хвърля там, където не можем да ги видим.

To Top