Бизнес

Близнаците, които съдиха Зукърбърг, станаха биткойн милиардери

Близнаците Тайлър и Камерън Уинкълвос, които обвиняваха Марк Зукърбърг, че е откраднал идеята им за Фейсбук, са първите в света биткойнови милиардери, съобщи британският The Telegraph. Те притежават около 1% от всички биткойни в света, пояснява изданието, но нямат намерение да я продават криптовалутата, тъй като гледат на нея като на дългосрочно вложение и прогнозират ръст на стойността на биткойна до $40 хил. за единица. Дефиницията им за криптовалутата е “подобрена версия на златото”.

Братята купуват през 2013 година криптовалута за 11 млн. долара със средствата, получени като компенсация от Зукърбърг след постигнато споразумение по спора за кражбата на идеята за Facebook. По това време, цената на единица от криптовалутата е била по $120 за единица. Впоследствие курсът на биткойна скочи почти 100 пъти, достигайки 11 395 долара към днешна дата и така общото състояние на братята Уинкълвос премина прага от $1 млрд .

Скокът на курса на криптовалутата превърна много от ранните инвеститори в нея в милионери, но границата от  $1 млрд е премината именно от прочутите близнаци, пояснявя The Telegraph. Освен тях, в света има само още един биткойнов милиардер  и това е самият създател на криптовалутата, скриващ се под псевдонима Сатоши Накамото, допълва изданието.

To Top